Het bijhouden van je buitenschilderwerk is ontzettend belangrijk.

Verflagen staan namelijk bloot aan allerlei schadelijke invloeden. Denk aan zonlicht, regen en wisseling van temperatuur. Hierdoor kunnen de volgende gebreken ontstaan: vergeling en verkleuring, glansverlies en afpoederen, blaasvorming, barsten, bladderen en in het ergste geval houtrot.

Buitenschilderwerk stalraam voor
Buitenschilderwerk stalraam na
Buitenschilderwerk hoekwoning

Optimale bescherming betekent verlenging van de levensduur

Veel materialen – waaronder  hout, beton en metaal – bescherm je tegen schadelijke invloeden door het aanbrengen van verflagen. Dit verlengt de levensduur van het materiaal aanzienlijk. Voor ieder project maken wij een specifiek werkschema (verfsysteem). Daarin beschrijven we de werkzaamheden die nodig zijn voor een optimale bescherming. De Jong Schilderwerken werkt daarbij alleen met de beste professionele producten.

Buitenschilderwerk oliewerk naar schilderwerk voor

Oliewerk, mooi maar bewerkelijk

Bij oliewerk blijft de structuur van het hout zichtbaar. Dat is mooi, maar geeft als nadeel dat het veel meer onderhoud vergt dan lakverf. Ook al staat je houtwerk in de vernis, oliebeits of houtolie, adviseren wij met name de zonkant ieder jaar te behandelen. De reden hiervoor is dat lakverf beter beschermt tegen UV-straling. Dit is voor veel mensen een reden om over te stappen op een lakverfsysteem.

Buitenschilderwerk oliewerk naar schilderwerk na

Overstappen van olie naar verf

Wilt u overstappen van olie naar lakverf? Dan verwarmen wij de oude olielaag met een gasbrander, waarna de oude olielaag kan worden verwijderd. Daarna schuren en repareren we het houtwerk, gronden het tweemaal en repareren het en lakken het af in een duurzame hoogglanzende lakverf. Zo krijgt je huis een heel andere uitstraling en kan het schilderwerk weer jaren mee.

TIP

Voor buitenschilderwerk zijn lichte kleuren verstandiger om te gebruiken. Zeker aan de zonzijde. Donkere kleuren absorberen zonlicht, waardoor de verflaag sneller krimpt, uitzet en verkleurd. De Jong Schilderwerken geeft je meer tips en trucs.

Heb je vragen of wil je een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op.